'Dejjan' 1 år!

Nu var det bra länge sen som vi tassade ner något i bloggen, men vi har haft så mycket att stå i och så har matte, som brukar hjälpa oss med att ladda upp bilder, legat nerbäddad med någon fruktansvärd kennelhosta eller liknande. Matte kallar det influensa tydligen.

Så nu har vi lite att ta igen och då börjar vi med allra viktigaste, nämligen att jag - Daisy - fyllde 1 år den 11 mars.

-Hur firades det och vad fick jag i present? undrar ni nu... Jo, i den här flocken får man rätt konstiga presenter. Ni kanske minns att för att fira att jag fyllde 6 respektive 9 månader så tog husse och matte bort ett mål om dagen för mig. Jamen tack då... Den här gången fick jag en höfläkt i present. Vad ska jag med den till?


Höfläkten går också under benämningen golvfön alt. Carolafläkt...

Så Kompis och jag fick bada och ligga på trimbord och blåsas. Det är ju också en form av firande... NOOOOT! Fast jag är en väldigt snäll tjej, så jag låg så fint och lät matte hållas. (Jag tänker inte erkänna att jag tycker det är rätt skönt att ligga där och bli ompysslad.) Sen åkte jag på klippning också.


Före                                              Efter

Sen fick vi "tårta" också - varsinn Kong med leverpastej i. Mums! Jag körde som vanligt min egna Kong-tömmar-stil...


-Underbart gott!

Kompis har sin stil.


-Slurp, vad smaskens!

Allt var frid och fröjd tills Kompis - enligt min uppfattning - sprätte iväg Kongen åt mitt håll (typ: här, ta det som är kvar) och jag gick dit för att plocka den från henne. Då blev hon sur och fräste ifrån att hon hade "tappat taget" om den och inte alls hade några planer på att ge bort någon leverpastej inte. Så dax att ångra sig, sade jag och försökte ändå ta den och det slutade i att vi "diskuterade" lite. Något som husse och matte inte gillade, utan där åkte man på "tajm ut" - fast det var min dag! *suck*

Jag hade kalas på jobbet (dagis) också! Det var mer i min smak. Matte hade nämligen köpt supersmarriga kex, som jag och övriga fyrbeningar i plutonen mumsade på. Själv satt jag i chefens knä och sjöng "Ja, må jag leva!" för mig själv. Övriga hade för mycket kex i käften för att få fram en ton...


Daisy: ♥.•*¨`*•♫.•´*.¸.•´♥ Jaaaaa, måååå jaaaaaaaag leeeeeeeva! Jaaaaa, måååå jaaaaaaaag leeeeeeeva! Jaaaaa, måååå jaaaaaaaag leeeeeeeva utiiii huuuuundraaade åååååår! ♥.•*¨`*•♫.•´*.¸.•´♥
Övriga: *smask, smask, smask*

I nästa inlägg kommer Kompis att tassa ner några rader om när vi hängde med Isa och Snöa och om när matte hittade korvknoppsbuskar på golfen.

Vov!


Mer om golf för hundar


-Golfen, en av mina favvoplatser.

Jag fick så trevliga kommentarer på mitt inlägg om vovvegolf, så jag tänkte använda mig av ett inlägg för att svara på några av dem.

Rudi, klart du ska prova på golf! Med ditt spanielblod i ådrorna så tror jag att du skulle gilla det. Men, det är väldigt viktigt att du börjar syssla med rätt form av golf. Det finns nämligen två varianter: människogolf (booooring!) och vovvegolf (wohoo!).

Vad är då skillnaden? Jo, människogolf spelas med en hård liten äcklig boll. Bollen är som sten, går inte att tugga på - man får inte tugga på den - och den saknar pip. Ja, du hör ju själv... Dessutom så får man inte springa efter och apportera den när husse/matte slår iväg den. Då blir tvåbeningen man går med förgrymmad... Nä, i den här varianten ska man gå fint vid husses/mattes sida och bara titta på med beundran i blick. *gäsp*

Vovvegolf däremot spelas med fördel med en tennisboll med inbyggd pip. Bollar utan pip är budgetbollar och dem ska man helst låta bli att köpa. Denna boll är det meningen att du ska springa efter när husse/matte slår iväg den med den så kallade kastarmen. Det går att spela utan, men de flesta tvåbeningar är ganska svaga i armarna och får inte iväg bollen så långt utan hjälpen.

Sen råder det i min flock lite delade meningar om vad som händer efter man har plockat upp den bortkastade bollen. Jag menar att den är min och att jag får springa runt och pipa med den så länge jag vill, medan husse/matte anser att den ska apporteras tillbaka till dem. Jag tycker du ska köra på min regel... Lycka till!

Christina, det är skillnad på människogolf och vovvegolf. I människogolfen kanske vi kan gå som caddy, men i vovvegolfen är det faktiskt hussarna och mattarna som är caddy åt oss vovvar. Jag bär inte på kastarmen, det har jag min caddy husse till... *fniss*

Jesper och Assar, jag vet faktiskt inte riktigt var man kan handla hussar någonstans. Min fanns redan här när jag flyttade in, men jag antar att dem finns i hundaffärerna. Där finns ju allt annat braigt och hundigt...

Ebba - ja, bollar med pip i är extra smarriga. Jag gillar när bollen flexar lite lagom. Sådär så man kan krama den lite med käkarna.

Elin, kan man vara ointresserad av bollar...? Låter ohälsosamt... *kliar mig i huvudet*


Sedärja!

Husse hämtade på dagis idag. Istället för att åka hem, så stannade vi på golfen och tog en eftermiddagsrunda. Bollkastaren var med och jag gick 8 hål på par. Najs!

-Tycker nog att svingen sitter i fortfarande...