Grattis Ida på 2-årsdagen!

Idag fyller min tvåbenta kompis Ida 2 år! Grattis!!!

Eftersom vi skulle på kalas idag, så tyckte matte att jag behövde bada. Jag fattade inte riiiktigt kopplingen, men det är ju bara att gilla läget. Måste förstås erkänna att det inte är helt fel att lukta gott och vara sådär härligt fluffig i pälsen, alla vill ju klappa mig och gosa med mig då.

Efter bad och fön, när jag var nästan torr, så kikade Rufus förbi och gissa om jag hade spring i benen då!!! Jag ropade "häng på!" och så drog vi repor runt huset. Rufus hängde på och vi formligen flög över gräsmattorna och mellan husen. Matte suckade något om att jag preciiiis är nybadad och alldeles ren. Ja? Och???

På eftermiddagen var det så dags för kalaset. Husse och matte försökte mörka att vi var på väg till Ida och parkerade längre bort på gatan, men jag kände ju igen mig DIREKT! Jag fick så bråttom och formligen plöjde mig fram längs gatan. Jag flåsade och stod i så att en tvåbent lite längre fram vände sig om för att hon trodde att det var en bjässe som kom bakom henne. Ha ha ha, det tyckte jag var kul! När jag kom fram till dörren så kom Ida och ropade "Koooomsiiis!" och jag blev så glad att jag ylade! Min jättegoa Ida, som matar mig med bulle och kastar boll till mig, vad glad jag blev!Det var massvis med tvåbenta där som så gärna hälsade på mig och jag fick tuggben att mumsa på och så spelade Idas mamma fotboll med mig. Jag hade jättekul på kalaset och var rejält trött när vi kom hem på kvällen...Matte och husse har gosat med mig hela kvällen och nu har jag bara två mål kvar för idag: det första är att orka ta mig ut på kullen för en nattkissning och det andra är att ta mig upp i sängen... Men det lär ju inte vara så svårt nu när jag är nybadad...

God natt! Vov!

Seg idag.

Idag har jag varit så seg, har bara velat gosa mig i solen ute på gräsmattan. Rufus kikade förbi och bönade och bad om att jag skulle busa med honom. Jag lekte lite grann, men jag hade inte riktigt orken kände jag. Försökte snällt förklara för honom att jag inte ville idag och att vi fick leka någon annan gång, men iiiinte då, han var på hela tiden (suck). Till slut fattade han iallafall piken och så fick jag återgå till det jag helst av allt ville göra idag - softa och spana in humlorna i rabatten.Matte tyckte att det inte dög att bara lata sig hela dagen, så middagen fick jag faktiskt jobba lite för. Hon gömde den ute på tomten och så fick jag söka upp den. Jag trodde inte att jag skulle orka, men det var faktiskt riktigt kul! Jag hittade givetvis varenda foderbit, så svårt är det faktiskt inte när man har en så'n supernos som jag har.

På kvällen grillades det (jippi!). Nosen fylldes av den allra härligaste doften av grillad kyckling och färska majskolvar. Mmm... Jag höll mig hela tiden i närheten och när husse och matte var klara så fick jag resterna av husses majskolv. Åh, så gott! Smaskens!

Nu på kvällen har vi varit ute på långpromenad runt Täljö och tillbaka. Vi träffade Leo och hans husse på hemvägen och vi fick jaga boll. Efter det så är jag nu helt slut! Nu får husse och matte säga vad dem vill, jag rör mig inte ur fläcken, jag stannar på vardagsrumsmattan.

Må så gott och vov på er!

Bad och bus-dag

Det blev som sagt ingen pudelpromenad idag. Jag var alldeles för trött imorse efter alla intryck från igår. När jag väl piggnade på, så tog husse och matte med mig till Rappne's istället. Där har jag varit förut och där finns det katter, så jag var på! Husse och matte brydde sig inte alls om att leta upp katterna, de tyckte tydligen att det var mer intressant med alla blommor och växter istället. Konstig prioritering, om ni frågar mig...

Vi passade på att fika medan vi var där, men dessvärre ingen korv idag (suck). Jag fick en skål med vatten och några gurkbitar att knapra på. Helt okej, fast inte som korv...Sen åkte vi och badade! Jätteskönt att få slänga sig i vattnet och svalka av sig lite. Det har varit ganska varmt idag, speciellt när man går runt i en massa päls. Jag fick hämta pinnar, som husse slängde ut i vattnet.Till slut tyckte jag att pinnen ändå var MIIIIIN och att jag hade förtjänat rätten till att flisa sönder den!Jag hann precis torka upp (matte hjälpte till med en handduk) och vila mig lite innan Rufus kom förbi och ville leka.

Det verkar inte gå att trötta ut honom, så fort jag tar minsta paus som ropar han "Kom igen, mera!"Roligt hade vi iallafall! Sen fick vi springa fritt ute på området, upp och runt på kullen. Jag jagade honom så fort som våra ben kunde bära oss, sååååå roligt!!!!! Hoppas att han kikar förbi imorgon igen.

Nu vill matte att jag ska lägga in en bild som visar resultatet av flockens tripp till Rappne's. Matte säger att det är basilika, kryddsalvia, fjärilslavendel och timjan. Det luktar gott om dem och så flockar sig gärna humlor där, något som jag uppskattar. Jag kan sitta där och titta och lura på dem hur länge som helst. Mycket trevlig eftermiddagssysselsättning (oj, långt ord!) faktiskt.