Pudelpromenad i strålande vårsol

Idag har flocken varit på pudelpromenad. Jag är mycket glad och nöjd över att husse och matte äntligen har fattat att de ska packa med korv till fikat åt mig. Det tog tid att lära dem det, det ska ni veta... Risken är att det var en engångsföreteelse, för matte dillade något om att det blev över från gårdagens agilityträning.

Det var massvis med pudlar där, som det ska vara, men jag var inte den enda icke-pudeln i gänget utan fick sällskap av en bullmastiff-tik och något som jag tror var en irländsk vattenspaniel (eller nå't). Roligt tycker jag!

Jag var på extra bus- och lekhumör och sprang runt och lekte, jagade pinnar, njöt av solen, klättrade upp på stenbumlingar och käkade korv. Det vill säga, en riktigt lyckad pudelpromis!


-Tjoho! Pudelpromis i vårsol - det är ju det bästa jag vet!


*gnag, gnag, gnag*


-Pinnen är min!!!


Kompis: -CeCe, varför har du koppel på dig?
CeCe: -Ja, det undrar jag med...


Kompis: -Vad skriver du får nå't?
Pudelkillen: *visslar*


-Född fri!!!!!!!!!!


-...också min...


-Det fläktar skönt här uppe.


-Husseee, vad äter du för gott? Du bjussar väl?
-Farbror Meeelker... Nej, jag menar farbror Ingemaaaar, vad gör du?

Sen ville matte att jag skulle klämma in en bild på vitsipporna som blommar... Så. Nu har jag gjort det. Får jag korv då?!


Agility, grundkurs 1

Nu till någon riktigt skoj! Matte och jag har börjat på en agilitykurs. Förra veckan var hon iväg själv och lyssnade på en massa prat, som matte kallar för 'teori'. Låter inte roligare för det... Husse och jag spelade vovvegolf istället, mycket skojigare.

I tisdags och idag har vi varit på brukshundsklubben och tränat tillsammans med en massa andra fyrbenta och deras hussar och mattar. Det är jätteroligt! Idag kände jag igen mig när vi närmade oss med bilen och då kunde jag inte låta bli att voffa och yla lite. Man blir ju lite förväntasfull, liksom...

Vi har - både bokstavligt och bildligt - fått börja nosa på tre olika hinder: det vanliga hopphindret, tunneln och däcket. Det vanliga hindret är okej, inte sådär jättespännande kanske, men jag får ju korv om jag hoppar över det, så jag klagar inte. Tunneln och däcket däremot tycker jag är jätteroliga! Det blev inte så många bilder idag, ska prata med husse och matte om det...

Medan matte lyssnade på teorigenomgången......så relaxade jag i solen ett tag. Det är faktiskt jobbigt att gå på agility, man måste tänka jättemycket!!!Här provar jag på tunneln, jätteskojigt!


-Japp, jag är igenom. Var är min korv?

Husse tog inte så många bilder, men ett litet filmklipp kan jag bjussa på iallafall.
Sen när vi kom hem, så fick jag sova typ 5 sekunder (fast matte påstår att det var närmare 2 timmar... fnys...) innan vi åkte iväg och hälsade på mina älskade elgar. Det var så himla kul att träffa dem att jag glömde bort att jag var trött, iallafall ett tag.


Lovisa: -Du ser ut som mitt gosedjur, får jag klappa dig?
Kompis: -Mmmm, det kan du väl få.

-Jag är jättetrött nu! Kan vi åka hem igen, så jag får sova lite mer?

När vi kom hem tog matte mig på en promenad och så fick jag min middag och sen har jag bara sooooovit! Nu när jag har bloggat klart, så vill jag bara somna om för natten...

Uppgraderad foderförvaring

När matte och husse handlar mat till mig så storhandlar dem - säcken räcker i 3 månader.För att mitt krubb inte ska torka och smaka papper i slutet, så portionerar matte upp maten i mindre påsar, så här:Men det ser ju inte så 'stylish' ut, om man säger så. Så nu har hon köpt en snygg foderburk åt mig. Sådär ja, så ska det se ut!