Rätt svar är...

Jag måste säga att jag är imponerad av era svar på gårdagens bildgåta. Har ni fått hjälp av era fyrbenta där hemma kanske? Ni var rätt nära allihop, men det var en tjej som träffade helt rätt och det är Ebba och hennes Molly! Bra där!

Det jag ville säga till matte var att vi väl kunde strunta i jobb och dagis och gå ut på en runda vovvegolf istället. Matte fattade, men sade att det allt fick bli både jobb och dagis ändå. Lite tråkig inställning, tycker jag. Man får inte vara så fyrkantig här i livet, om solen skiner och golfbanan lockar så tycker jag nog allt man kan strunta i en eller två arbetsdagar... Men när vi kom hem igen på eftermiddagen så överraskade matte med en timmes golfrunda istället för den vanliga promenaden! Tjohoo!!

Bra, då vet jag hur jag ska göra nästa gång jag vill ut och spela en runda. Nu ska jag bara komma på hur man får husse eller matte att ta ut ett paket leverpastej till mig när jag är lite sugen på ett kvällsmål... Har någon något bra tips?


-Nu pustar vi lite matte, jag har sprungit som en galningen efter den här bollen. Vi måste njuta lite också.

Bildgåta

Ibland kan det vara svårt att kommunicera med tvåbeningar. Det pratar inte hundspråk så bra, men imorse fattade matte preciiiiiis vad det var jag ville.

Ledtråd: Fönstret vetter mot golfen...Förstår ni vad jag ville säga? Rätt svar kommer imorgon.

Pudelpromenad!

Idag var det äntligen dags för en pudelpromenad igen! Vi har missat de senaste två gångerna, så det var verkligen på tiden. Den här gången hängde Flora med också.


Kompis: -Är du redo?
Flora: *sniff, sniff* (i sin egen värld)


Kompis: -Nu drar vi!!!!
Flora: -Va? Drar vi? Vart då? Du vet väl om att din husse och matte inte hänger med...?
Kompis: -Äh, de vet vart vi ska, det är lugnt.

Vi började - som alltid - med en promenad över fältet där vi fyrbenta fick busa och springa av oss.
Ambra, tror jag hon heter. Matte tyckte hon var hur snygg som helst. Men jag då?


-Du, Kompis-matten, är det okej att vi springer före? Jag lovar att hålla koll på er och ni
behöver bara viska mitt namn, som kommer jag. Hedersord!
Förresten, när jag ändå står här... Har du något godis till mig?

Flora och jag var inte de enda icke-pudlarna idag. Det fanns en till stor, svart historia - jätteskojig fyrbening, glömde bara bort att fråga om namnet. Kul hade vi iallafall!
(Tungels Poppyflower - Poppy)


-Tja, skulle bara kolla att ni hängde med...Det var ganska halt på sina ställen, inte bara för de tvåbenta...Till slut kom så fikapausen. Alla hussar och mattar plockade fram så mycket gott att det nästan slog lock för nosen.Fast Flora och jag stod emot frestelsen att söka tappade mackor och dyl. hos de andra. Vi kände att vi var tvungna att stötta min husse lite...


-Kompis: -Oj, han äter skinkmacka...
Flora: -Det där ser lite vanskligt ut, tänk om han tappar... Brukar han det?
K: - Nja, det brukar vara dåligt med tappade mackor.
F: -Fast ändå...
K: -Ja, bäst att stanna här. Han kanske bjuder?!
F: -Ja! Brukar han det?
K: -Om man har tur, men det gäller att inte hoppa upp på honom eller gnälla och så'nt. Då får man ingenting.
F: -Okej, då sitter vi bara fint här och väntar... och håller tassarna...
K: - Men om han tappar, så paxar jag på det!!
F: -Mmmm... (håller tårna i kors)
K & F: -Tappa inte nu! (Jo, tappa...)

Efter fikat tog vi vägen genom skogen tillbaka. Det var supernajs! Dessvärre höll ju sig Flora runt benen på husse och matte hela tiden, så då ville inte jag vara sämre. Fast jag är så nöjd så, trots att jag inte fick chansen på någon 'off-road'-rusning.

Floras och mitt betyg på promenaden blir: 7 av 8 möjliga tassar. Hade vi lyckats få tag på mer gotte, så hade det blivit fullt betyg.