Pudelpromenad!

Jag märkte att något var på gång direkt. Matte tog fram ryggsäcken (vääänta lite, det här brukar betyda något) och packade ner termos, mackor (slurp!), min vattenflaska och sittunderlag. In med mig i bilen och så iväg.

Kan det vara dags för pudelpromenad? Jag började räkna veckorna sedan sist, men eftersom jag är vovve och usel på datum och tid gav jag upp. Plötsligt kände jag igen mig - Rösjön! JAAAAAA, pudelpromis!!! Det var redan några vovvar där som stod och hälsade på varandra och jag blev så glad att jag inte kunde hejda mig. VAVOOV, VAVOOV, VOFF, VOFF, VOFF, YYYYYYYYYYYYYYYYYL! Tjeeeeeena kompisar! Kul att se er!!!

Matte hade ingen kamera med sig, bara mobilen, så det är väl inte de bästa bilderna direkt. Men ni ser väl vad dem föreställer iallafall.Finns det något härligare än att springa fritt över ängarna? Nej, jag tror faktiskt inte det. Vi mötte några modiga vovvar på vägen. Tänk er att möta en pudelflock + mig och våra hussar och mattar. Men vi är ju snälla vovvar, det hör man nog lång väg när vi kommer...


-Matte, nu missar husse nå't! Kul det här! Blir det fika den här gången
med?
Jag träffade en jättesöt (engelsk) cockerspanieltjej som hette Selma. Vi var jämnåriga och hon och hennes matte hängde på vår promenad ett tag. Dessvärre missade matte att fota henne. Selma var också matglad, så matte passade på att tipsa henne om Olewo-morötterna. Snart käkar väl halva Stor-Stockholm morotspellets. *fniss*

Det blev fika den här gången också. Ett alldeles ypperligt tillfälle att fylla magen med smaskiga ostmackor och korvbitar. Dessvärre kopplade matte mig och sade att jag inte fick tigga. Vad nu?! Jag tigger väl inte? Jag trodde att det var så här vi skulle göra. Jag menar, jag är inte direkt ensam om att uppvakta de tvåbenta och deras mackor...Matte tyckte det var kul att träffa Poppy också:


-Fokuuuus, det gäller att hålla koll på mackan, så att den inte försvinner.


-Snääälla matte, jag kan väl få smaka? Bara liiiite?

På vägen tillbaka genom skogen så hoppade några av oss upp på stora stenbumlingar. Det är så skoj! Matte tog inga kort, så ni får hålla tillgodo med ett foto hon tog igår på skogspromenaden. Visst är jag duktig!Nu ska jag ta en liten tupplur, så att jag orkar rejsa med Isa och Snöa ikväll. Undrar när nästa pudelpromenad är? Längtar redan...

Må gott och vov på er!

Klassiskt missförstånd

Matte står på altanen och adventspyntar då några vovvar skäller och har sig nere på golfbanan. Jag svarar, givetvis och då händer detta:

Matte: Tyst!

Kompis: Tyst där nere! (I mattes öron: Voff, voff!)

Matte: Jag sade Tyst!

Kompis: Hör ni dåligt där nere? Hon sade faktiskt tyst! (I mattes öron: Vavov, vov, vov!)

Matte:
Du får gå in om du inte är tyst...

Kompis:
Just det, ni får går in om ni inte är tysta! (I mattes öron: Voff, voff, voff!)

Matte: *Tittar strängt på Kompis*

Kompis: Eh, vadå, var det mig du sade till. Hoppsan! My bad! Sorry...

Morötter!

Nu är det matte som sitter vid tangentbordet. Kompis har precis ätit middag och ligger nu och gottar sig i Biabädden brevid mig. Jag lånar hennes blogg lite för att tipsa alla ni med en hungrig spaniel/retriever (och andra raser med för den delen) om en kanonprodukt, som jag har blivit rekommenerad.

Kompis är väldigt matmotiverad och det är en tuff uppgift att balansera hennes fysiska matbehov och hennes mentala äta-bara-för-att-jag-måste/vill. Får hon för "lite" mat (enligt henne själv), så jagar hon mat ute alternativt gör allt för att sno andra hundars mat, så att hon i slutändan ändå får för mycket och går upp i vikt. Får hon "lagom" med mat (enligt henne själv), så går hon upp i vikt. Ja, ni fattar... Lilla fröken har därför lagt på sig lite och nu när jag kallar henne för "mattes lilla gris", så får nog det vara en förkortning för julgris istället för gullegris... (Gris kan också betyda smutsgris när hon behöver bada.)Därför har jag nu dragit ner på fodret och istället lagt till en matsked (15 ml) Olewo Karotten - torkade morötter i pelletsform. Till 1 kg Olewo Karotten har det gått åt 10 kg morötter. Det sväller i magen och ger en mättnadskänsla. Kompis älskar morötter och smaskar gladeligen i sig sina morotspellets.

Vänta lite, ska fråga henne vad hon tycker om den nya matregimen...

Matte: -Kompis!? Vad tycker du om dina morotspellets egentligen?

Kompis: -Va? Vadå, de där pyttesmå foderbitarna?

Matte: -Ja, precis. Gillar du dem?

Kompis: -Ja, det smakar mat och mat gillar ju jag.

Matte: -Tycker du att du får för lite mat?

Kompis:
-De senaste dagarna har det sett mindre ut i skålen, men jag blir ju proppmätt! Jag får en jätteskön känsla i magen.

Matte: -Så vi fortsätter så här då?

Kompis:
-Gärna för mig!


Ja, där hör ni. En hungrig amris ger dessa morotspellets fyra tassar och en glad svans i betyg...

Inte nog med att vovven blir mätt på mindre mat, produkten ska också hjälpa till med:

* Motverka mask genom eteriska oljor
* Främja tillväxten
* Blodbildande
* Påverka hudens och slemhinnornas uppbyggnad och funktion
* Motverka infektioner
* Påverka regleringen av ämnesomsättningen i lever och sköldkörtel

Inte dåligt om det stämmer. Är det någon av er som läser Kompis blogg som har provat Olewo-morötter? Vad tycker era vovvar?