Ännu ett vykort

Här kommer ännu ett vykort, som vi har glömt att "posta".

 
På hemvägen från fjällen så svängde vi förbi Nusnäs i Dalarna. Vi hade jättetrevligt ända tills vi gick förbi en parkerad bil och hörde desperata ylanden från en slokörad chihuahua, som förtvivlat försökte få hjälp att komma ut ur plåtbastun. Det var +28 och vindstilla och den korkade matten trodde att det var okej att lämna sin flockmedlem instängd bara för att bilen stod i skuggan och hon hade lämnat en glipa på 4 cm på ena fönstret...


Det är det inte!

Vår matte blev blixtarg och gick iväg för att leta upp ägaren medan husse stod vid bilen och gjorde sig redo att ingripa ifall den lilla kämpen skulle bli sämre. Till slut fick vi tag på chihuahuamatten och vår matte tog ett djupt andetag och började så mjukt och vänligt hon kunde förklara hur farligt det var och hur snabbt en hund kan bli dålig och t.o.m dö i bilen. Stackars chihuahuan, dennes matte var jättekorkad och sade att det var okej att göra så, för hon hade pratat med sin veterinär om det...

Husse och matte tog väldigt illa vid sig och vykortet glömdes bort. Men fram till denna dramatiska räddningsinsats så hade vi jättetrevligt!

Tips! Om ni har vägarna förbi Nusnäs i sommar, sväng förbi den lokala korvkiosken och se lite extra söta och hungriga ut, då bjuds det på korv; den trevliga personalen hade 'hundkorvar' i kylen. Bra va?!

 

Kompis: -Nu känner jag hur det riktigt river i 'lilla maggen'!
Daisy: -Mmm, mest i min...
 

-Meh, ååååh! Hur länge ska man behöva vänta på sin lunchkorv egentligen?

 

-Jag tänker då inte vänta längre!

 

 
1 Petra & Co:

skriven

Fy vilken hemsk matte och vilken hemsk veterinär som inte vet bättre. Låt hunden vara hemma i så fall, där har den det bättre än i bilen. Nej, de skulle få sitta med päls på sig i bilen själva så får vi se om de tycker likadant sen. Tur att ni har så snäll och duktig matte och husse. Flocken tycker inte ni får fresta med så mycket gott på bloggen. Nu tjatar de att de vill också till den där superbra korvmojjen!

Kram i solen från Vika flocken

Kommentera här: