Fixodida

Matte Anna här! Jag lånar tjejernas blogg lite för att skriva några rader om Fixodida.
 
Min man och jag har valt att använda ett giftfritt alternativ för att hålla fästingarna borta på våra tjejer, då Daisy - milt uttryckt - reagerade väldigt negativt på de droppar hon fick tidigare. Efter det finns det inget i världen som skulle förmå mig att använda fästinghalsband eller droppar på vare sig Kompis och Daisy eller några andra hundar i framtiden. Nå ja, nog om det...
 
Vi har valt att ge dem Fixodida i tablettform. Det är smidigt, lätt att dosera och dammar inte i torrfodret och viktigast av allt - det fungerar!! Tabletterna säljs i både vita och bruna (något genomskinliga) burkar. Samma tabletter, olika burkar bara - trodde jag.
 
 
Den VITA burken till höger kostar 297 kronor för 120 tabletter i en lokal djurbutik. Tabletterna i den burken är avlånga.
 
Den BRUNA burken till vänster kostar 239 kronor för 120 tabletter hos www.csigora.com. De tabletterna är runda.
 
Nu till det intressanta... Tabletterna från den VITA burken ratar tjejerna kategoriskt! De spottar ut dem så man hör ett tydligt 'pling' i matskålarna. Tabletterna från den BRUNA burken däremot smaskar de glatt i sig varje gång. 
 
Jag började fundera om de kanske smakar olika, så jag luktade därför på dem och de luktar faktiskt olika. När jag då tittade på innehållsförteckningen så noterade jag att tabletterna från den VITA burken innehåller 'köttarom' som smakämne, medan tabletterna från den BRUNA burken är smaksatt med grislever.
 
Man kan inte lura en amris... Hädanefter köper jag bara den bruna burken!
 
Så om du har en hund som inte vill äta sin Fixodida och dina tabletter är avlånga och kom i en vit burk, så är mitt tips att köpa de runda i en brun burk istället...
 
Hälsningar Anna